Familiebedrijf met 25 jaar ervaring

FL-Interieur is het geesteskind van Filip Laureyns. Hij startte in 1989 in de garage van zijn ouders in Sleidinge met de kleinschalige productie van meubels. Al snel bleek de 100 m2 te krap en in 1992 nam het bedrijf zijn intrek in een nieuwbouw in Evergem.

Vandaag opereert het bedrijf nog altijd vanop deze locatie, die weliswaar verschillende malen werd uitgebreid. Door de jaren heen groeide FL-Interieur zo uit van een eenmanszaak naar een onderneming met op vandaag 8 medewerkers: zaakvoerder Filip en zijn echtgenote Ann, aangevuld met plaatsers, schrijnwerkers in het atelier en een administratieve kracht.

Maatmeubels voor particuliere en professionele klanten

FL Interieur verwerkt plaatmateriaal tot duurzame keukens, badkamers, dressings of slaapkamers. Alle meubels worden in het eigen atelier op maat vervaardigd conform de wensen van de particuliere klant. Daarnaast verzorgt FL Interieur ook de volledige inrichting van winkels en kantoren en de totaalrenovatie van badkamers en keukens. Dankzij die expertise vinden vandaag ook zelfstandige schrijnwerkers, keukenbouwers, badkamerinstallateurs en standenbouwers de weg naar het bedrijf. Filip en zijn team zijn dus een betrouwbare partner van zowel particulieren als professionals.

Doorgedreven automatisatie en hoogtechnologisch machinepark

Vakkennis is essentieel voor een kwalitatief en duurzaam resultaat. Een productieapparaat dat kan inspelen op de hedendaagse trends is dat evenzeer. Bijgevolg is het machinepark doorheen de jaren mee geëvolueerd met het bedrijf. De houtbewerking en productie in het atelier gebeuren dan ook met een CNC-opdeelzaag met automatisch magazijn, een CNC-freesmachine, een CNC-kantenlijmer en een corpuspers.